Ny moske i Holbæk- Dansk Folkeparti siger ”nej tak”.

Man kan på forsiden af Nordvest Nyt d. 15/6 2018 læse, at der måske er en ny moskè på vej til Holbæk.
Det fremgår af en artikel, at det drejer sig om et nybyggeri på den lukkede vej K.P.Danøsvej, hvor der skal bygges et kulturcenter på 1262 kvadratmeter, med tilhørende minareter på 8,5 meter i højden, ganske vist uden lyd.

Planerne fremgår af dagsorden til mødet i Holbæk Kommunes klima og miljøudvalg. Planen er, der skal udarbejdes en ny lokalplan, som tillader opførelsen af bygningen.

Det er foreningen Tyrkisk Islamisk Kultur og Undervisningscenter for Børn og Unge, der ønsker at opføre et kulturcenter med religiøse, kulturelle og idrætsmæssige aktiviteter, under samme tag.

For et års tid siden behandlede Region Sjælland en sag om et mageskifte mellem Holbæk Kommune og Region Sjælland. Grunden skulle angiveligt købes af Islamisk Trossamfund, hvor der efter sigende, skulle være tale om opførelse af en helt ny moské i Holbæk. Dette skulle ske i et offentligt udbud.

Den nye plan er, at købe grunden på K.P.Danøsvej, fordi den er privat eget.

DF Holbæk lokalforening kan ikke anbefale opførelsen af en ny moskè, uanset hvor de placerer sig i Holbæk. Moskéen er på Smithsvej, og der har de lov til at være, men i DF mener vi ikke, at der generelt er behov for flere moskéer i Danmark.

Af ansøgningen fremgår det, at moskéen også skal bruges til idrætsmæssige aktiviteter.
Jeg kan undre mig over, hvorfor de idrætsmæssige aktiviteter ikke kan udføres i de eksisterende klubber, samt i den nye Sportsby.

I 2006 var der 115 moskèer i Danmark, i dag er tallet 170.

Uanset udfaldet af behandlingsprocessen, vil jeg som medlem af Dansk Folkeparti, ikke støtte op om opførelsen af en ny Moské. Det er hjerteblod for Dansk Folkeparti, at der ikke skal bygges flere moskèer i Danmark.

Kim Malmberg Hansen
Formand for Dansk Folkeparti i Holbæk
Langholm 6
4460 Snertinge